Hospitality International Summer School (HISS)

Primary tabs

Slogan: 
Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Româno-Americană Bucureşti și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava
Co-ordinating institution: 
Dates: 
17 July 2017 to 22 July 2017
About the project: 

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava organizează in perioada 17 – 22 iulie 2017, Şcoala de vară “Ospitalitate și tradiție în România”, în parteneriat cu Asociaţia Facultăţilor de Economie din România (AFER), sub egida Hospitality International Summer School (HISS) și a Centrului de Resurse și Cercetări în Turism din cadrul universității sucevene. Hospitality International Summer School a fost inițiat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Româno-Americană Bucureşti și Universitatea ”Ștefan cel Mare ” din Suceava. ”Este vorba despre o Școală de Vară în domeniul Turismului și ne bucurăm că Bucovina găzduiește această Școală. Încercăm să susținem turismul în regiune” a declarat decanul Carmen Năstase.

Printre speakerii care vor participa la şcoala de vară organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică se numără prefesori de la univeristati de prestigiu din țară: Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Româno Americană din București, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș dar și profesionişti din domeniul turismului. Agenda Școlii de vară prevede prelegeri, seminarii, ateliere de lucru, dezbateri, focus grupuri, vizite de documentare în regiunea Bucovina la firme care activeză în domeniul turismului – Conacul Domnesc, Popas Turistic Sucevița, Comoara Bucovinei, Eden Garden, la companii din ramuri conexe – fabrica de bere BERMAS, dar și la obiective turistice importante din regiunea Bucovinei – Muzeul satului, Cetatea de Scaun a Sucevei, Mănăstirea Dragomirna, Mănăstirea Voroneț, Muzeul oului încondeiat – Vama, Atelierul de ceramica de la Marginea (detalii pe site-ul proiectului http://www.hiss.usv.ro). La final, studenţii vor elabora proiecte dezvoltate în echipe, proiecte ce vor avea ca structură problematica dezbătută în cadrul cursurilor și seminariilor aplicative din cadrul programului școalii de vară. De asemenea va fi organizat un concurs de fotografie Ospitalitate și tradiție în Bucovina. În cadrul programului sunt organizate activităţi culturale şi de socializare.

Team members: 
Peer rating: 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0
Courses: