Master în politică internațională și comunicare strategică

Primary tabs

Headline: 
Studiu academic avansat dintr-o perspectivă globală
Global rating: 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0
Aims and scope: 

În acest program de master vei avea ocazia să studiezi o gamă largă de probleme, inclusiv formularea și implementarea politicilor externe, relațiile dintre guverne, organizații internaționale și ONG-uri, dreptul internațional, pacificarea conflictelor și post-conflict, dezvoltare, tranziție și democratizare, migrații, terorism internațional și securitate, rolul imperului sau al revoluțiilor în politica mondială și raportul dintre gen și relațiile internaționale. De asemenea, vei putea alege să te concentrezi pe anumite regiuni, cum ar fi Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa sau anumite țări precum China, Rusia și SUA.

Programul include trei discipline de bază, respectiv, în politică internațională, analiză politică și comunicare strategică. Prima dintre ele oferă o analiză istorică și teoretică a conceptelor de bază în relațiile internaționale, a problemelor normative și analitice implicate și a relației acestora cu științele sociale în general. Analiză politică oferă o introducere în metode de cercetare socială, cantitative și calitative, pentru elaborarea unui proiect de cercetare în domeniul de științe politice. În cele din urmă, comunicare strategică prezintă și analizează modul în care liderii internaționali organizează campanii de comunicare pentru influențarea publicului, național sau străin, cu scopuri politice și militare. De asemenea, vei susține o disertație care vă permite să explori în profunzime un subiect la alegere și vei putea să faci un semestru Erasmus într-o universitate străină.

Programul este orientat studenților din toate domeniile de licență cu un interes în afaceri internaționale, și în particular celor care doresc să activeze că analiști politici, ziariști sau cercetatori specializați în domeniul de politică internațională. La finalul acestui program de master vei fi capabil să înțelegi deciziile liderilor politici internationali, cauzele stârnirii și scaladării conflictelor, comerțul si acordurile internaționale, deciziile și acțiunile organizațiilor internaționale. De asemenea, vei fi capabil să obții și să analizezi științific date de natura calitativă și cantitativă că să deosebști adevarul de minciune. Toate aceste abilități le vei putea aplica direct in domeniul analizei politice și comunicării la nivel public sau privat. În cele din urmă, acest masterat te va abilita pentru studii mai avansate și îți va da acces la mai multe cadre didactice din departament care sunt abilitați să conducă doctorate în domeniul științelor politice.